Vhнный tурhзm c Kрыmу 
Gl222222
Vinodelie in de Krim
·Oeroude cultuur vinograda en wijnen in Griek polisakh de Krim

·Vinodelie peshchernykh mannenkloosters en steden. Genuezskie nederzettingen

·Wortels modern vinodeliya. Vorst G. A. Potemkin. Grafiek M. S. Vorontsov. Diuk de Rishele

·Vorst L. S. Golitsyn en Udelnye imeniya Imperatorskoi surnames
De cultuur van de wijn en brandewijn
·Bestempel lees is. Verschillen in de international en sovjete standaarden

·Oekrains-Russisch woordenboek voor de beschrijving van bemachtigt en brandewijnen

·Baseert wijnen etiketa: Pokhodnyi variant

·Eenvoudige adviezen met betrekking tot the independent toetsing van bemachtigt en brandewijnen
Upoitelnye bezichtigt
·Instituut vinograda en 'Magarach bemachtigt'

·Banding 'Massandra'

·De fabriek van shampanskikh bemachtigt 'New Light'

·Sovkhoz-fabriek 'Solar Valley'

·Sovkhoz-fabriek 'Koktebel'

·Inkermanskii de fabriek van dorre marochnykh wijnen

·De fabriek van shampanskikh bemachtigt 'Goud onderlegger', Sevastopolskii vinzavod

·
Bemachtigt toerisme vandaag
·De kalender van de competities, van de festiviteiten, van de vieringen

·Vinograd, wijn en gezondheid. Ampeloterapiya en enoterapiya

·Wijn hoe suvenir en op welke wijze schenking, wijnen atributika, sladosti van vinograda

·Vyvoz bemachtigt, van vinograda en posadochnogo materieel

·
Kaart
Sm111111

Fabriek 'New Light' en vorst L.MET Golitsyn

De fabriek van shampanskikh bemachtigt "New Light" wordt in 1878 g gevonden. Door vorst L. S. Golitsynym - door de oprichter van Russische industrieele champagne vinodeliya. Hoewel igristye wijnen met betrekking tot het type van deftige Fransen provinciale Champagne werden in de Krim lang voor Golitsyna verricht, dit was als klein als namaak. En hier is het eenvoudig verkregene kwaliteit (poosje paardenstal), maar ook kreeg niet goud penning op Wereldwijde tentoonstelling in 1900 jaar namelijk in Parijs.

Niet kreeg wezen deskundige vinodelom, vorst ingestellen omstreeks de materie op welke wijze wijsgeer en estestvoispytatel erop houdend naar de gevulde bloem wat slechts rond de middelmaat van 20 eeuwen de titel van de systemen benadering en gelijk bijstere inktkoker werken in verschillende vertakkingen.

Toebereiding gelaten naar de titel van professor van het recht van De moskou universiteit wegens hartstochtelijke liefde naar trouwde vrouw naar – Hope Zakharovne Zasetskoi, het ontpopte zich in New Light, prinadlezhavshem naar zijn vader, naar generaal naar vorst Zakhariiu Kherkheulidzevu, gradonachalniku Kerch. Golitsyn gekochte landen op andere opvolgers van vorst in New Light in 1878 g. En maar meteen begonnen om van 600 merken vinograda te experimenteren. Wedervaart Golitsyna toestond te vaststellen klimaticheskie zones voor groeiend van optimale merken vinograda en fabricage van de meeste succesrijke types van wijnen voor de velen gebieden van de Krim, van Oekraine, van North Caucasus met de vergoeding voor hun voedingsbodems en andere plaatselijke eigenaardigheden. Maar zelve stijlvole, zelve vyigryshnoi positie was fabricage van champagne welk door dat tijdperk als vroeg als verricht niet enkel in Frankrijk maar ook in De duitsland, Oostenrijk, Italie, en verfijnd alle overheen de plaats.

In 1883 jaar vorst zal trouwen decanteren Marii Orlovoi-denisovoi en puskaet zijn toestand op breidend van New Light. Geweten die op deze aardige vrouw van de kindertijd was zwakke gezondheid en bochel bebouwde. Gestorvene ze in 1909 jaar, en op ernstige zijn Golitsyn de beeldhouwkunst beval van engel, hand welk onwaarheden op grive lva.

Delhi Arslan – Mad Lev, zo noemde het okrestnye tatary, en Petersburg cabmen poprostu Wild barin. Drietal voorwaardes, de, van de sozhitelnitsy en de vrouw istratil het tot toe drop in beroemdheid Russisch vinodeliya.

Door de creatie vinodeliya deed en de menigte van de deskundigen, allereerst Udelnogo afdelingen. Wat dat tijdperk, met 1891 met betrekking tot 1898 jaar met betrekking tot invitatie Alexandra III vorst Golitsyn beheerste zich van vinogradarstvom en vinodeliem Het kabinet ervan Majesteit zijn bezete en Massandroi op IUBK, en Abrau Diurso op Kaukasus. Het is het is onmogelijk om te zeggen, van om er houding mee de deskundigen waren vlak. Aanwending gelaten, het namelijk in New Light deed alle als naar de.

In 1890 jaren gebouw begint van grandioznykh mnogoyarusnykh kelders, tal van welk is eenvoudig probity in monolitnoi de afgrond van de bergen Koba-kaya en Karaul-beide. Poosje hun complex bifurcation jaagt onderscheidene doelen – in de beste weg om zetsel van rode na en witte veldfles wijnen, van de wijnen fors, toetje en shampanskikh te corresponderen. Naar 1903 jaar de spanne van hen stileerden 3 versty.

Plaatselijke volksoverlevering spreekt die tot toe nu wordt adit met de meeste waarde wijnen niet gevonden! Zelve deze schilderachtige bergen met hun agglomeraat van de afgronden en door unieke begroeiing (nu zakaznik New Light, waar voet bij stuk houdt reliktovye de bosschages van arboraceous cade en sudaxkoi pijnboom) met betrekking tot orde Golitsyna worden progulochnoi door footpath gekoppeld. Barok izvivayas en stellende bovenste beste met betrekking tot knapheid types, ze verstrijkt overheen drie baaien: Blauwe, Brink en Blauw. Het zelve geopend en in de beste weg toegerust twee fantastisch grota: In de stichting Koba-kaya hoe vinokhranilishche en kontsertnuiu stek – het heet grotom Golitsyna, en andere Skvoznoi, in de stichting van de kaap Kapchik, slovno ubegaiushchego in de zee van gigantische stenige slang. In het dit dreamlike stenig chertoge banket verstreek in de eerbewijs van 25-letiya het werk in vinodelii.

Galerei voor fabricage van hoge-kwaliteit wijnen met betrekking tot traditionele champagne naar de methode prilegali naar de zee, en alle het gromada bevoorraadde (en verschaffenen nu) erin stabiele temperatuur van 8 tot toe 12,5 omstreeks Met, hun generaal lengte overheen 1 km.

Daardoor timen-consumerend werk werden geselecteerd 5 merken vinograda welk konden beste basis voor zodanig wijnen worden: Rode - Pino Fran en Murvedr en witte - Shardone, Aligote en Risling. Namelijk deze zijn merken tot toe nu gebruikt krymskimi vinodelami voor de aanmaak van witte igristykh wijnen.

De als vroeg als eerst leden van de champagne maakten Golitsynym (van 1882 jaar vrij, na de fabricerende bestuderingen in Shampani) beneden stempelt "New Light" en "Paradiz", kreeg luide internationale beroemdheid. In 1896 g. Novosvetskoe champagne podavalos tijdens koronatsionnykh triomfen in De moskou en verdiend kregen postzegel "Koronatsionnoe". In 1900 g. In Parijs op Wereldwijde tentoonstelling golitsynskoe champagne kreeg "Gran Ing.

Niettemin in 1905 g. Kelders door de champagne gevullen, vorst hield vervaardiging op. Financiele problematiek odolevaiut het, en in 1912 jaar het beslist om de detishche door middel van de overhandiging van het meeste waarde het onderdeel in het eigenaarschap naar de keizer Nikolaiu II te redden. Omdat niet door slechts wetenschappelijke ervaringen, met betrekking tot wezenheid de van niet gearriveerd, alle de meere gezwind, Golitsyn droeg de imenie tot toe handel mislukking. De wijnen het razdaval of verkocht voor bestsenok, en groot geld besteed aan aankoop van ongewoone wijnen van rond de kloot, alsmede van de kunststuken en de ongewoone stalen van de technologie verbond zich aan vinodeliem. Het is bijvoorbeeld, in 1900 jaar in Parijs het koopt statuetku Bakhusa voor 40 1000 van francs. Op vele wijnen erin collectie verhuisde vandaan de honderden van de roebels.

Ontsteek gebouw mee de geslachten van middeleeuws kasteel, uvenchannoe vier bashnyami, gebouwde L. S. Golitsyn voor de portie vinzavoda. Zelve er mee gezin geleefd in los huis (huis werd) weerhouden, en een van gebouwen (terzijde van "het kasteel") bezet museum Golitsyna, nu Museum van de geschiedenis van de fabriek van shampanskikh wijnen, helaas van de unieke ontmoeting van taxeert Golitsyna werd niets niet weerhouden, en de better half ervan treffend van de wijnen wordt in Massandre opgeslagen. Zato museum inzichten in omstreeks de persoon van vorst en de belangrijkste kwestie van het leven – fabricage van champagne.

Alle op moderne fabriek New Light wordt 10 types van igristykh wijnen verricht. Wij willen mening presenteren omstreeks enkel van hen stukjesschrijver V. Tsapelika: Nieuw Ontsteken - wit, briut; Nieuwe Light Iubileinoe; Nieuw Ontsteken - rood, polusladkoe En onze indrukken om Krymskom polusladkom rode ervarene Igristom ...

Igor RusanovComplementarily op dit thema:

Nieuw Ontsteken - wit, briut, 11,5%
Nieuwe Light Iubileinoe - wit, dor, 11,5%
Nieuw Ontsteken - rood, polusladkoe, 11,5%
Krymskoe polusladkoe rode ervarene Igristoe