Vhнный tурhзm c Kрыmу 
Gl222222
Vinodelie in de Krim
·Oeroude cultuur vinograda en wijnen in Griek polisakh de Krim

·Vinodelie peshchernykh mannenkloosters en steden. Genuezskie nederzettingen

·Wortels modern vinodeliya. Vorst G. A. Potemkin. Grafiek M. S. Vorontsov. Diuk de Rishele

·Vorst L. S. Golitsyn en Udelnye imeniya Imperatorskoi surnames
De cultuur van de wijn en brandewijn
·Bestempel lees is. Verschillen in de international en sovjete standaarden

·Oekrains-Russisch woordenboek voor de beschrijving van bemachtigt en brandewijnen

·Baseert wijnen etiketa: Pokhodnyi variant

·Eenvoudige adviezen met betrekking tot the independent toetsing van bemachtigt en brandewijnen
Upoitelnye bezichtigt
·Instituut vinograda en 'Magarach bemachtigt'

·Banding 'Massandra'

·De fabriek van shampanskikh bemachtigt 'New Light'

·Sovkhoz-fabriek 'Solar Valley'

·Sovkhoz-fabriek 'Koktebel'

·Inkermanskii de fabriek van dorre marochnykh wijnen

·De fabriek van shampanskikh bemachtigt 'Goud onderlegger', Sevastopolskii vinzavod

·
Bemachtigt toerisme vandaag
·De kalender van de competities, van de festiviteiten, van de vieringen

·Vinograd, wijn en gezondheid. Ampeloterapiya en enoterapiya

·Wijn hoe suvenir en op welke wijze schenking, wijnen atributika, sladosti van vinograda

·Vyvoz bemachtigt, van vinograda en posadochnogo materieel

·
Kaart
Sm111111

Eenvoudige adviezen met betrekking tot the independent toetsing van bemachtigt

Besta de regels en de slimheden in die, om te stellen op prijs en om smaakvermogen en de ruiker van de wijn te begrijpen. De meest demurrage - worden in dichtstbijzijnde degustatsionnyi hal doorgestuurd. Maar ook in gebruikelijk cafe of zelfs hebb inkoop maakten in de winkel, jullie zelve kan degustatsiiu afrekenen. Wij adviseren niet meer van 6 wijnen, 25-50 grammen ieder, poosje 50 grammen - dit als degustatsiya is vergezeld van van niet presen conversatie en overvloedige souper.

Maar meteen pozabotimsya en omstreeks-schroef bottelen. Als jullie reizen in het automobiel, better alle ruime vast materiaal bottelen-schroef-vlinder met om de tegenstand voor vvinchivaniya en handig shesterenkami op de hefboomen voor de zachte uittrekking van de kurk. Zodanig fles-schroef is onmisbaar voor het oud kollektsionnykh wijnen, als niet te om van hun sediment te stemmen droevig. Streven het moet word niet, anders dan T-schilderachtige fles-schroeven of combineerden oplossing somele skladnoi-schroef bottelen, mes voor srezaniya hoofdletter en oplossingen voor het metaal kronen-kurken. Oplossing somele erbij metallieke granyami better obertyvat zachte servet.

In elk geval belangrijke zelve fles-schroef, het moet van goede staal in 5 vitkov zijn, tussen vitkami vrijelijk verstrijkt spichka (materie niet erin, en in de brede verovering van de kurk), van konchik bottelen-schroef bijster nou is acuminated. Om kurk zonder de moeilijkheid poddalas, bottelen-schroef vkruchivaiut tot toe tegenstand, en kurk nauwelijks nadavlivaiut onder, en dan als vroeg als wordt omhoog aangehaald.

Voor de vasstelling van de verdisstes van de wijn tamelijk van 25 grammen in glazen doorzichtig achromatic bokalakh in de vorm van tiulpana (namelijk om op de bodem en met smal boven - voor de concentratie van fragrance). Op goede-gevormde degustatsiyakh iedere wijn podaetsya in de bokale. Wordt ingestellen en zeer ruim bokal om slivat de residuen van de wijn, als dopivat het er is niet begeerte.

Naar alle wijnen op degustatsiyakh podaetsya ondiep narezannye kusochki niet accuraate kaas en korochki van het brood - better alle lange Fransen stokbrood (in de Krim umestnee tandyrnaya koek of lavash). "Verhaneeel op de kaas, kopen op het brood" - oeroud gezegde frantsuzov spreekt van wat kaas benadrukt de verdisstes van de wijn, en brood ontdekt het achterstanden. IN de Krim in het bijzonder khorosh het thuis kaas van de valleien Predgoria, waarin vee pasetsya op opushkakh bosaanplanten. Uitstekend vergezellen degustatsiiu verse vinograd, appels en peren – maar slechts van niet citroen, niet sinaasappel en van niet anderen tsitrusovye.

In degustatsii podnosyat bokal op de hoogte van de ogen en, allereerst, begroting prozrachnost en schilderstuk van de wijn, en dan en het wedstrijd. Wij willen memoreren opnieuw die slechts op witte back-knarsten en slechts in dagelijkse opheldering van of tegen de achtergrond brandende kaarsstandaard.

Op de muren bokala tamelijk dikke, versnapering en extraktivnye wijnen zullen zogenaamd "nozhki" formeren. Om te hun knapheid waarderen, bokal bande van het kant terzijde. Wijn hoe lanceren met betrekking tot cirkel, en dan zal naar hem gently stekat uitlenen. Whereat kunnen doordringende zijn en anfractuous voetspooren of totaliter slank en compleet "nozhki" (hen noemen en door kroon) - de voorteken van de tamelijk hoge inhoud van het animo en verzadiging extraktivnymi door de substanties, allereerst tanina (hoe, bijvoorbeeld, in de thee), van glycerol van vinogradnykh zaadkorrels, van dubilnykh substanties verschijning in de onderlinge beinvloeding van de wijn en eiken collo. Wedstrijd van goudene of robijn splotches, van de asterisken, van de schuim of puzyrkov Gaza indruk vult van de kleur aan.

Verderop wordt belangrijkste fragrance (sortovye eigenschappen vinograda) en de ruiker van de wijn (het resultaat van de zetsel, onderlinge beinvloedingen met de spant van cask) geschatten. Top bokala podnosyat naar cabined lippen en klein vdokhom door snuffelen eerst sensaties winnen. Dan in gemakkelijke aswenteling bokala en het verwarming onderhavig verschillend dodenrijk voelen in de ruiker en aanvullende toonen. Het is bijvoorbeeld, belangrijkste fragrance alle krymskikh muskatov - expliciete lucht thee rozy, maar slechts op muskata witte Rode steniging in de ruiker manifest anderse en tsitronnye toonen. In rood portveinakh algemeen worden van plodovye toon gevoeld, kokur verschilt medovymi door de toonen, pino fran de vers fragrance van lesnykh bessen, en door kaberne – pryanym fragrance uvyadaniya, door onderkenden safianovymi toonen. Het dodenrijk van de ruiker - dit als vroeg als eigenaardigheid van losse merken vinograda, van de liggingen en quitte jaar van de oogst. Om te voelen en om hen dit te beschrijven als vroeg als kunst welk, begeleidend, tamelijk eenvoudig om in zelf zich te ontwikkelen.

Met uitzondering vermutov en balzamov, bij wie toevoegen dringen van de kruid aan, de fragrance van de wijnen vovse niet stelen elk toevoegingen vast. Het dodenrijk van florerende vesennikh grassen Yaily of de fragrance van charjuiskoi meloen manifesteren zelve soboi. Wordt dit met doordringende biochemische werkwijzen, protekaiushchimi beneden de invloed bijzondere indigeen mikroflory anders op vinogradnom bush, dan in de gisting susla, en nader - in onderlinge beinvloeding van eiken klepkoi cask gekoppeld. Het is tenslotte, de langlopende zetsel van kollektsionnogo wijn in de flessen, voegt aan fragrance de toonen toe, poosje, iedere fles na het tweetal van de dozijnen jaren oud heeft als vroeg als de unieke persoon.

Om te smaakvermogen waarderen, glotok wijnen mond bedoten, hoe opolaskivaiut hen rotovuiu uitholling, vydykhaiut door de neus, maken zhevatelnye moties en niet spoed maken proglatyvaiut, meerdere pripodnyav hoofd. In de smaakvermogen altijd bestaan en belangrijkste (karkateristiek voor het type van wijn en merken vinograda), en aanvullende toonen. Verschil tussen kreplenymi marochnymi wijnen en ordinarnymi expliciet wordt in gevoeld wat zetsel imparts zogenaamde eendracht te bemachtigt, volledigheid. Namelijk fortess (animo) en sladost worden met betrekking tot otdelnosti niet vernomen, en zal gemeenschappelijk volledig formeren.

Helaas, "harmonische smaakvermogen" werd nu cliche in de beschrijving van de meeste middelmatige en goedkope wijnen. Daarvandaan als wijn geen zetsel heeft, en erop bestempelen krasuetsya woord "harmonisch", kost niet om het makers te vertrouwen.

De superieure vereenzelviging van de smaakvermogen van de wijn is uitdrukking "ronde": Eendracht en het evenwicht van alle eigenschappen en kwaliteiten.

In de smaakvermogen kunnen manifesteert en gustota, astringency (taninnost, karkateristiek voor rose en rode wijnen), maslyanistost (karkateristiek voor muskatov en over het algemeen likernykh wijnen). Zodanig wijnen naam compleet of zelfs zwaar. Het is bijvoorbeeld, zelfs koktebelskie witte wijnen kunnen tamelijk compleet zijn, in ook nog hoe rode wijnen timen van Predgoria en steppe zone kan worden minder verzadigd.

Nakomeling wijnen, doorgaans, verschillen svezhestiu en dichtbij verzachten in de smaakvermogen.

Slechts marochnye en kollektsionnye wijnen verschillen expliciet en dolgim poslevkusiem. Het is bijvoorbeeld, kheres zal zeer dolgii de fanfarekorps van korochki svezheispechennogo rzhanogo brood uitlenen, poosje de hoge inhoud van het animo stelt gemakkelijke zhguchest en prettige hartelijke golf in het bloed vast.

Completerende adviezen met betrekking tot degustatsii, kunnen kunan bij die op de vurigheid rood, gelaten zelfs dor, better om te verzaken. En hier dichtbij vlakt en over het algemeen voor sogreva bloed - omgekeerde, better rode wijnen.

Igor RusanovComplementarily op dit thema:

De kalender van de competities, van de festiviteiten, van de vieringen
Vinograd, wijn en gezondheid. Ampeloterapiya en enoterapiya
Wijn hoe suvenir en op welke wijze schenking, wijnen atributika, sladosti van vinograda
Vyvoz bemachtigt, van vinograda en posadochnogo materieel