Vhнный tурhзm c Kрыmу 
Gl222222
Vinodelie in de Krim
·Oeroude cultuur vinograda en wijnen in Griek polisakh de Krim

·Vinodelie peshchernykh mannenkloosters en steden. Genuezskie nederzettingen

·Wortels modern vinodeliya. Vorst G. A. Potemkin. Grafiek M. S. Vorontsov. Diuk de Rishele

·Vorst L. S. Golitsyn en Udelnye imeniya Imperatorskoi surnames
De cultuur van de wijn en brandewijn
·Bestempel lees is. Verschillen in de international en sovjete standaarden

·Oekrains-Russisch woordenboek voor de beschrijving van bemachtigt en brandewijnen

·Baseert wijnen etiketa: Pokhodnyi variant

·Eenvoudige adviezen met betrekking tot the independent toetsing van bemachtigt en brandewijnen
Upoitelnye bezichtigt
·Instituut vinograda en 'Magarach bemachtigt'

·Banding 'Massandra'

·De fabriek van shampanskikh bemachtigt 'New Light'

·Sovkhoz-fabriek 'Solar Valley'

·Sovkhoz-fabriek 'Koktebel'

·Inkermanskii de fabriek van dorre marochnykh wijnen

·De fabriek van shampanskikh bemachtigt 'Goud onderlegger', Sevastopolskii vinzavod

·
Bemachtigt toerisme vandaag
·De kalender van de competities, van de festiviteiten, van de vieringen

·Vinograd, wijn en gezondheid. Ampeloterapiya en enoterapiya

·Wijn hoe suvenir en op welke wijze schenking, wijnen atributika, sladosti van vinograda

·Vyvoz bemachtigt, van vinograda en posadochnogo materieel

·
Kaart
Sm111111

Posuda voor dolgikh banketten en banketten

Deken regel: Dan krepche drinken dat kleinere kubieke inhoud. Rasstavlyaetsya posuda beneden de rechterarm en in de zelfde orde, net als veldfles apparata, om dichterbij was wat zal gebruikt in laatste wachtrij.

"Stel doek wit zalita door de wijn op .. .' - ik wil maar meteen om te memoreren en omstreeks de zorg, en omstreeks de kleur van back-knarste, waarover worden de kleurig wedstrijd van de wijn in bokale geschatten. Als reeds om banket te spelen als naar-volwassene, dan niet toepasselijk apparata en posudu nekaya het leger van carhops moet maar meteen schrappen met de tafel. En hier is hel en opheldering op degustatsiyakh versperren erbuit speciale fantazii en verscheidenheden. Slechts witte back-knarste (als stelen doeken kleur of tafels van hout – noodzakelijke witte serveten) en slechts natuurlijk daglicht of (voor de kelders en avonden) vuur door de kaarsstandaard op.

Als als aperitif zal vermut verhuisd worden, dan en bokaly voor hem duren hoge nozhke voort, waarvan wordt de eenvoudige kegel van kleine volume (zogenaamde bokal vermout) ontdekken.

Voor de champagne rekenen hoog smal (fluiten) of monding fuzhery hierboven nozhke. Vul hen in twee toelating op ѕ volume voor beste wedstrijd puzyrkov. Voor witte veldfles wijn rekenen reinveinskie door riumki kubieke inhoud 100 ml; Voor rode veldfles – lafitnye bokaly (125 ml); Voor de fors en toetje wijnen – madernye riumki, door de volume 75 ml. En voor de fors likerov en balzamov die in het algemeen podaiutsya naar het toetje en koffie, - helemaal klein riumochki met directe kegelvormige of nauwelijks zakruglennymi muren ("bochonochki"): 25-30 ml.

Beneden vodku en lijkend op sterke drankjes verhuizing klassiek vodochnye door stopki capaciteit alles 50 ml. Brandewijn wordt om van sharoobraznykh riumok verschillende waarde - van 75 tot toe 250 ml op de laagte geadministreerd en vet nozhke te drinken.

Whereat voortvloeit om zich te herinneren die in laatst geval riumka vult slechts op de volume kwartaal. Eigen zeggende, elk boot voor de animo nalivat tot toe boorden rekent niet. En op degustatsiyakh, om te waarderen wedstrijd en de fragrance van de wijn, bokal vullen niet boven dan op tret.

Bokaly aandrijven door slechts zuiveren water en protiraiut lnyanoi servet. Coulding direct toegankelijk van niet geoorloofd. Posudu opslaan niet waar bekwaamt zich eda of rook of er is ook elk de bronnen van sterke luchten.

Vorm en volume posudy vovse niet bewusteloze blinde beweging naar de tradities, en het resultaat van mnogovekovogo ervaring met zeer eenvoudige logica. Tiulpanoobraznye bokaly voor naturalnykh wijnen (reinveinskie, lafitnye, voor shardone, voor bozhole, voor soterna, Hermitage en anderen) niet zo handig voor pitia, maar zato centreren de wijn fragrance. Vermuty en balzamy van hen door de geducht travyanym fragrance vovse behoefte niet suzhivaiushchikhsya muren. Drankjes fors en versnapering, vrode muskatov of likerov handelswaar slechts in zeer kleine doseringen, en de fragrance van hen yasen en in eenvoudig handig stopkakh"-'oprokidonchikakh'.

Balzamy zelden zal prachtige kleurig wedstrijd uitlenen, zato hun smaakvermogen kan van zacht zakrugleniya vet keramisch stopok bemachtigen.

Alles bokaly, riumki en stopki behouden drijvend door de vingers sboku, met uitzondering koniachnykh bokalov welk worden onder geomvat. Om nauwelijks sogret brandewijn door de palm, nozhka bokala wordt tussen middelmaat en naamloze vingers verzuimd.

Riumki en bokaly houden tussen ruimere vinger enerzijds en designative en middelmaat met andere. Monding en obemistye fuzhery voor de champagne voor nozhku ruim door anderse en naamloze vinger, en designative priderzhivaiut kom.

Het is begeleidend, in pokhodnykh voorwaardes welk is gewijde aan deze gids, kan worden door slechts ene kubieke inhoud ontbeerd. De smaakvermogen van de wijn te allen tijde het schijnt better in prachtig bokale en zelfs better in geacht bokale. Voor pokhodnykh voorwaardes kunnen zijn hadden eenvoudig obemistuiu koniachnuiu sharoobraznuiu riumku op het vet nozhke. Lengte nozhki alle gelijk moet zodanig, zijn om zonder de noodzakelijkheid vingers niet sogrevali bokal. Ook breekbaar correct bokaly voor de wijn in de tournee kan zonder de moeilijkheid pauze. Belangrijkste – om bokal schenen prettig naar namelijk jullie, op het overblijfsel van het het is mogelijk draaien zich niet van de aandacht.

In de west klaveren degustatorov administreerde om met de persoonlijke kom, algemeen van de zolver of doorzichtig glas te reizen. Om smyt de smaakvermogen van vorige toetsing en van bokala, van en izo de mond van het alles-navsego markt om en vypit het tweetal van glotkov water – drinkable, prik of mineraal (maar met de lage inhoud van de zouten) te storten. In pokhodnykh en deskundige voorwaardes voor de vasstelling van de kleur van de wijn als de back-knarste van tamelijk witte servet of ongedeeld wit werkblad van de krant welk onwaarheid op de tafel alvorens iedere deelnemer.

Om tosty en chokatsya, zonder de twijfel, los genoegen, niettemin, net zo alle manier van het genoegen, het vereisten handigheid te spreken. Tost moet naar zagotovit en progovorit wasem timt pro ons, om jullie hoorden niet van egards naar jullie aan, en van de belangstelling naar uw woorden welk achter de tafel en met bezwangerd bokalami kunan niet dolgimi zijn. Zvon bokalov khorosh en prettig, als hen houden door drie vingers voor nozhku, staking omstreeks hun muur maken dubbel en gemakkelijk, en in dit moment met de glimlach treffen in de ogen sotrapeznika, en vovse niet natuzhno tselyatsya erin bokal aan.

Toepasselijk hetzij tosty en aandacht naar vrienden op degustatsiyakh tijdens de wijnen van de tournees? Waarom niet, jullie omdat houden rust (en als professioneel – die doen geacht werk), animo achter de tafel – principiele samenstellende indrukken omstreeks de wijn. Maar zal niet en omstreeks lichamelijke materies zich vergeten.

Belangrijke temperatuur, bij wie verteren verschillende wijnen. Voor de veldfles witte beste temperatuur 12-14°; Voor rood 16-18°. Wordt beschouwd die hoeveel van de graden van fortess wordt etiket aangewezen, in zodanig temperatuur better wijn en om te drinken. Sterke wijnen drankje op de kamer temperatuur, zoete - nauwelijks okhlazhdennymi, champagne in de temperatuur 6-8° (maar otniud niet diepvroor). Over het algemeen wijn het is onmogelijk om elk meer van 20 minuten in de koelkasten, te bijhouden waarin temperatuur onderaan wijnen pogrebov (12°). In geachte restaurants naar de wijn moet verhuizen en vederko met de ijsje (champagne erin en brengen), en vederko met hartelijk waterhoudend voor rode wijnen, en voor kollektsionnykh oude wijnen – decanteert voor hen voorzichtig perelivaniya, om te hen scheiden van sediment af.

Elk wijnen, als fles wordt opengesteld, kan worden meerdere dagen slechts pereliv in minder kubieke inhoud opgeslagen en dicht boven gebotteld. Lucht schaadt niet slechts kheresu en marsale.

Igor RusanovComplementarily op dit thema:

Wijn en ijsje, wijn en water, kokteili en 'kupazhi'