Vhнный tурhзm c Kрыmу 
Gl222222
Vinodelie in de Krim
·Oeroude cultuur vinograda en wijnen in Griek polisakh de Krim

·Vinodelie peshchernykh mannenkloosters en steden. Genuezskie nederzettingen

·Wortels modern vinodeliya. Vorst G. A. Potemkin. Grafiek M. S. Vorontsov. Diuk de Rishele

·Vorst L. S. Golitsyn en Udelnye imeniya Imperatorskoi surnames
De cultuur van de wijn en brandewijn
·Bestempel lees is. Verschillen in de international en sovjete standaarden

·Oekrains-Russisch woordenboek voor de beschrijving van bemachtigt en brandewijnen

·Baseert wijnen etiketa: Pokhodnyi variant

·Eenvoudige adviezen met betrekking tot the independent toetsing van bemachtigt en brandewijnen
Upoitelnye bezichtigt
·Instituut vinograda en 'Magarach bemachtigt'

·Banding 'Massandra'

·De fabriek van shampanskikh bemachtigt 'New Light'

·Sovkhoz-fabriek 'Solar Valley'

·Sovkhoz-fabriek 'Koktebel'

·Inkermanskii de fabriek van dorre marochnykh wijnen

·De fabriek van shampanskikh bemachtigt 'Goud onderlegger', Sevastopolskii vinzavod

·
Bemachtigt toerisme vandaag
·De kalender van de competities, van de festiviteiten, van de vieringen

·Vinograd, wijn en gezondheid. Ampeloterapiya en enoterapiya

·Wijn hoe suvenir en op welke wijze schenking, wijnen atributika, sladosti van vinograda

·Vyvoz bemachtigt, van vinograda en posadochnogo materieel

·
Kaart
Sm111111

Glinster en narigheid medalei. Verschillen in de international en sovjete standaarden van de kwaliteit van bemachtigt

Met betrekking tot wereld standaarden op de fles misschien nakleena etiket met belangrijkste informatie over wijn en er maker, erover koleretka mee de aanwijzing van het jaar van de oogst of de term van de zetsel, op de overzijde flessen - kontr-etiket met de beschrijving van de wijn en door de kandidatenlijsten met betrekking tot het gebruik.

Etiket algemeen vormt van gebookene logotip ferme-maker of supplyer en op timt artistieke afbeelding of foto.

Eerst die vernietigt in de ogen op de etiketen 'van "Inkermana" en celebreerde Fransen bemachtigt – afwezigheid medalei. Het feit is die medali de wijnen winnen van het bepaalde jaar van de oogst (millezimy), verschil als de wijnen van verschillende jaren misschien zeer razitelnoi. Het is principieel, iedere firma poogt leix voor de uitbouwing van de reputatie over het algemeen, veeleer dan reputaties van losse wijnen. Prijzen voor de wijnen van succesrijke jaren op de wereld markt misschien in de dozijnen tijdperken hoger boven gebruikelijk. In ons zodanig volnosti met ten laste zijn niet mogelijk. Uitgang leix in die, om te beste wijn steken in de kelders op kollektsionnoe opslag. Dan voor jaarlijks het is mogelijke wil affirm de overeenkomstige prijs.

In sovjete tijdperken alle internationale competities werden in het kader van SEV gedraagd, van De advies van het economische wederzijdse hulp van socialistische landen, zodat kost niet om hen ook in ernstig te accepteren. Eigentijds medali over het algemeen razdaiutsya in het kader van een Oekraine of meerdere post-sovjete republieken.

Als Tokai Iuzhnoberezhnyi drijft de etiket 20 medalei, maar naar jullie niet verkiezen versnapering wijnen, jullie zullen naar hem goedkoope dorre Kokur prefereren en wil hebben gelijk. Meer de cijfers beschouwen van fortess en de instandhoudingen van de suiker en op accurate gegevens omstreeks maker. De tegenwoordigheid van de telefoon, van elektronisch adres, GOSTA, arceren-code is de beste decoratie van de etiket, dan medali.

Voor de doelen de wijnen van het toerisme belangrijkste indicator is de plaatselijke bijzonderheid van de wijn. In dit besef naar de Krim bestaan, dan om toeristen te bekoren, en kosten van krymskie wijnen, zoals Franstalig, als vroeg als nemen in de bijzonderheid verantwoorden van de plaatsen van de vervaardiging en australische inboorling brandmerkt.

Door de basis voor de formatie van de prijs voor de wereld markt 4 categorieen legen van de wijnen, geaccepteerd in Frankrijk voor:

  • Veldfles – de meeste goedkope wijn welk wordt van de grondstof van verschillende vinogradarskikh economieen verricht. Term "veldfles" in ons verbreidt slechts op dorre wijnen, hoewel de grote menigte bestaat van kreplenykh wijnen, grondstof voor welk gedraagt niet enkel van verschillende ugolkov de Krim maar ook van de gebieden van Oekraine.
  • Indigeen – de voorbeelden van zodanig wijnen kunnen portvein Krymskii, muskat Tavricheskii zijn
  • Regionaal - (vin de qualite produit dans une landstreek determinee, VQPRD) – elk meere smal gebied proizrastaniya vinograda met de wisselborgtocht ervan stabiele kwaliteit. De voorbeelden van zodanig wijnen kunnen portvein Livadiya, muskat Iuzhnoberezhnyi zijn.
  • KNP (AOC) (gecontroleerde titel generically - benaming d`origine controlee) – belangrijkste besef.

Apellasion perevoditsya hoe "titelen" – in de Krim deze "Zonne vallei", Kachinskaya vallei, Red Stone en anderen kleine territoria met unieke sortovymi eigenschappen vinograda. In Frankrijk volgens de wet van 30 Juli 1935 jaar best deel van Fransen wijngaarden wordt in apellasiony gekliefd, en hun recht voor fabricage van deftige geachte wijnen wordt door de toestand verdedigd. In ons hieraan alles gaat, maar complex om, hoe snell te zeggen.

Sowieso, titel apellasiona door alle middelen is punt op onze etiketen, als is gemeenschappelijk en op de beste wijnen van de wereld.

De fles kubieke inhoud is. In Fransen restaurants algemeen zijn gebruikte zodanig benamingen, hoe

"Demi"-bouteille' (polubutylka), "bouteille" (fles), magnum "magnum" en t. D., In Russische oude literatuur en podvalnykh registers worden gelijke standaarden geadministreerd. Nu in ons kubieke inhoud in de liters. Belangrijkste standaarden 0.5 voor geachte wijnen; 0.7, 0.75 – voor de meerderheid, alsmede 1 l voor vermutov. Voor balzamov meer dikwijls gelden molteken butylochki door kubieke inhoud 0.25 l. Brandewijnen kunnen in elk collo van 50 grammen en elk vorm zijn. Suvenirnye decanteert, buizen en draagkruiken gelden ook voor geachte kollektsionnykh wijnen.

Merk van of merk vinograda, waarvan wordt wijn gefabriceerd, kan het titel componeren of zijn punt op kontr-etiket.

De wijn categorie met betrekking tot de inhoud van de suiker, fortess naar en de eigenaardigheden van de vervaardiging op goede wijnen wordt expliciet en ruim gestempeld. Als op de etiket uiteraard domineren nekie prachtige mificheskie afbeeldingen en verguldsel tisnenie zonder expliciete aanwijzing kem, van wat en met betrekking tot wat standaarden wijn is maakte – dit eerder suvenir, dan etenswaar product.

Wijn wordt geadministreerd om in de taal van het origineel te noemen, natuurlijke wijze, en de etiketen van krymskikh wijnen worden op Oekrainse taal gecomponeerd. Dit draagt voor Russische toeristen enkel moeilijkheden, niettemin uitoefening merkt die deze wil en aanvullend genoegen uitlenen. Niet niets priyatnee, dan om taal, alle de meere zodanig dichtbegroeid, achter de fles van goede wijn te studeren. In het volgende hoofdstuk wij leiden klein slovarik voor de termen presenterende enkel moeilijkheden. De meest van de woorden zal begrijpelijk en zonder de vertaling.

Op de etiketen van De west-euroeese wijnen algemeen wordt inhoud sakharov niet geindiceerd, en het controle is niet zodanig ernstig als in de post-sovjete landen, omdat sakharistost vinograda van jaar naar jaar zeer kolebletsya en klassieke toelatingen vinodeliya gelaten onbuigzaam weerstaan niet de suiker standaard.

Op de hele, niettemin, sovjete standaarden vallen met obshchemirovymi samen, maar naturalnye de dorre en semidry wijnen van Frankrijk hebben algemeen veel ruimer fortess (14-16%), dan onze (9-12%). Fortess door alle middelen is punt at om door exacte cijfers, en de inhoud van de suiker – slechts op onze etiketen te bestempelen. Belangrijkste groeperingen zodanig indicatoren hebben:

  • Dor (sec): Met de inhoud van de suiker minder 4 g/l – in ons 0.3 g/100 blok.Cm of 0.3%;
  • Semidry (demi-ses): Met de inhoud van de suiker 4-12 g/l – in ons 0.5-2.5 g/100 blok.Cm of %;
  • Polusladkie (moelleux die in letterlijke vertaling middelen "barkhatistoe" of ongedeeld demi-doux): Met de inhoud van de suiker 12-45 g/l – in ons 2,5 –4, 5;
  • Zoet (doux): Met de inhoud van de suiker elk meer 45 g/l – in ons zodanig wijnen altijd kreplenye, sakharov erin van 4.5% ("portveiny") en tot toe 20% (van likernye toetje wijn).

In de groepering van naturalnykh dorre wijnen (wit, rose en rood) van de verschillen bijzondere tussen wereld en sovjete rangschikking niet. Niettemin tussen de dorre wijnen van Frankrijk en andere landen tamelijk ruimere groepering componeren brink wijnen, en in enkel provincials van Frankrijk komen anderse ongewoone gele wijnen vrij. Het is toch, door geneeskrachtige en dieticheskimi eigenschappen eigen leix rode wijnen van en elk meere alles, hoe vertogen krymskie wetenschappers

Robijn Magaracha

Marochnoe de rode dorre wijn van diepe donkere-robijn kleur van odnoimennogo merk van kreeg selektsionerami Instituut vinograda en "Magarach" bemachtigt van skreshchivaniya French Kaberne en Georgian Saperavi. De vallei van de west Predgoria de Krim, waar wordt vinograd verbouwd, konfijten niet alleen vooruitzicht van ancientness maar ook pervozdannuiu ecologische zuiverheid. Wijn eigenen antiraditsionnymi, door bacteriedodende en krovetvornymi eigenschappen, geeft geen vorm trombam en hart consolideert.

3 jaar van de zetsel rijke ruiker ontwikkelen met de toonen vishnevoi kostochki, duister smorodiny en safiana. Smaakvermogen compleet en barkhatistyi met de verven van aristocratische merken-progenitors. Fortess 12%.

Igor RusanovComplementarily op dit thema:

Wereld vinogradarstvo, vinodelie en vinotorgovlya vandaag
KHERES Massandra
Portvein rode Krymskii
Kagor Iuzhnoberezhnyi
Monastyrskoe ugoshchenie
Muskatnoe igristoe rose
Brandewijn marochnyi X 'de Krim'
Oekrains-Russisch woordenboek voor de beschrijving van bemachtigt en brandewijnen