Vhнный tурhзm c Kрыmу 
Gl222222
Vinodelie in de Krim
·Oeroude cultuur vinograda en wijnen in Griek polisakh de Krim

·Vinodelie peshchernykh mannenkloosters en steden. Genuezskie nederzettingen

·Wortels modern vinodeliya. Vorst G. A. Potemkin. Grafiek M. S. Vorontsov. Diuk de Rishele

·Vorst L. S. Golitsyn en Udelnye imeniya Imperatorskoi surnames
De cultuur van de wijn en brandewijn
·Bestempel lees is. Verschillen in de international en sovjete standaarden

·Oekrains-Russisch woordenboek voor de beschrijving van bemachtigt en brandewijnen

·Baseert wijnen etiketa: Pokhodnyi variant

·Eenvoudige adviezen met betrekking tot the independent toetsing van bemachtigt en brandewijnen
Upoitelnye bezichtigt
·Instituut vinograda en 'Magarach bemachtigt'

·Banding 'Massandra'

·De fabriek van shampanskikh bemachtigt 'New Light'

·Sovkhoz-fabriek 'Solar Valley'

·Sovkhoz-fabriek 'Koktebel'

·Inkermanskii de fabriek van dorre marochnykh wijnen

·De fabriek van shampanskikh bemachtigt 'Goud onderlegger', Sevastopolskii vinzavod

·
Bemachtigt toerisme vandaag
·De kalender van de competities, van de festiviteiten, van de vieringen

·Vinograd, wijn en gezondheid. Ampeloterapiya en enoterapiya

·Wijn hoe suvenir en op welke wijze schenking, wijnen atributika, sladosti van vinograda

·Vyvoz bemachtigt, van vinograda en posadochnogo materieel

·
Kaart
Sm111111

Pino-gri 'Ai-'Danil'

Verschijning Pushkina op het zuiden, onder andere in Gurzufe, koppelt er mee Raevskimi en diukom de Rishele, wiens naam ontluikenen in de Krim tijdvak wetenschappelijk vinodeliya.

Vriendschap Napoleona met biochemicus: Nu niet alleen wijn roert wetenschappers maar ook wetenschapsbeoefenaars op de wijn. Z.- A. Shaptal, spodvizhnik Napoleona Bonaparta, de toelatingen beargumenteerde van de aanvulling van de suiker in suslo, nu dit heet shaptalizatsiya en wijd is gebruikte alle ten de wereld. De methodes van de controle overheen de werkwijzen van de gisting en achter de kwaliteit vinomaterialov baseerden op biochemie, toegestaan te de zeer arbeidsintensieve oeroude methodes verlaten van de toebereiding van sverkhsladkogo grondstof. De aanvulling van de suiker, van het animo, uvarivanie en thermische behandeling technologie versimpelde. Als vroeg als op het begin XIX eeuwen schenen toelatingen welk betreffende zonder de moeilijkheid was om te beheersen, om te de wijn winnen van gegevene eigenschappen.

Haat Napoleona naar aristocraten veroorzaakten hen op zoek en asiel, en toepassing in Rusland. In 1808-11 jaren diuk Arman Emanuel diu Plessi de Rishele (van de kin van onderkende kardinaal) bouwde Gurzufe roomy villu in en brak om het het exotische park aan.

Nu in huis Rishele bevindt zich museum Pushkina. In 1820 jaar huis de gezin deed van algemene N. af N. Raevskogo, in hartige cirkel welk grote dichter, professedly, voerde "schastliveishie de minut'en van het leven uit.

Arman de Rishele in de krymskom pomeste doorgebrachte tijdperk niet zo frequent, maar anders in de bouwjaren met betrekking tot het handleiding (het was toen generaal de-bestuurder van Novorossiiskogo boord, in de compositie welk binnenkwam en de Krim) wordt plaats voor Imperatorskogo plantkundige tuinen geselecteerd. Nikitskii plantkundige tuinen (33-54 - 68), wordt in 1812 jaar gevonden, - met betrekking tot rechter de meest geweten en populair van iuzhnoberezhnykh koppelende natuur parkeert, geschiedenis, kunst en beta. Erin ontsteken collectie elk meer van 28 1000 van planten van rond de einden van.

In het museum van plantkundige tuinen bestaan degustatsionnyi hal, waar afhankelijk van seizoen het is mogelijke otvedat diverse subtropicheskie vruchten, vrode feikhoa of mushmuly, varene en kompoty, en natuurlijk, krymskie wijnen.

Besta van en ugolok onberoerde natuur - gebied van het landschap belang Cape Martian met uniek alpen vechnozelenym door het woud van arboraceous cade en zemlyanichnika melkoplodnogo. Het is begeleidend, voor het thema van onze gids belangrijk andere: Van Nikity in Gurzuf tussen zapovednykh bosschage gedraagt zich oeroude viuchnaya footpath verdraaiing in het oud Iuzhnoberezhnoe rijweg tussen unieke wijngaarden. In de oktober er kan worden op vrije voeten zogenaamde "rok", gering kisti welk dozrevaiut op week later pobegakh-pasynkakh ingezameld. In het algemeen dit ondiepte, maar de ongewoon zoete bessen van sizogo kleur pino gri (gri – grijs), pino – de belangrijkste aard van van Bourgogne.

In met. Danilovka (voormalige Ai-danil) interessant machtig postroiki van gasprinskogo mramorovidnogo kalksteen - bemachtigt kelders pilaar Vorontsova. Hier was eerst het poging van industrieel vinodeliya en quitte fabricage van champagne lang alvorens vorst Lva Golitsyna, alsmede usadba de oprichter van Nikitskogo plantkundige tuinen K.Stevena.

Khristian Steven zeer twijfelaar schreef aan de voorstelling van fabricage van wijnen in de voorstad van Jalta toe, markt beschouwend, van dat voorwaarde Sudaka (waarin hij is geweest imenie) elk meer corresponderen klassieke tradities. Het is toch, voor de doelen van de beta het zeer nauwgezet deed en wedervoer pitomnikom voor beste Europese merken, en door de fabricage van de zaakkundige leden van de wijnen (van 1819 jaar). Het Zweeds tidiness en promptness, niettemin, combineerde niet evenmin met de nieuwsgierigheid, evenmin met initsiativnostiu. Completeer van niet aandacht naar krymskim merken vinograda en plaatselijke tradities en evenmin op dan niet vertrouwelijkheid baseerden, van welk sadovodstvo en vinogradarstvo de Krim moet Europese cultuur "passeren" en om naar de om haar totaliter voor te tvloeien. Vergissing, is niet naar de gevulde bloem wordt ondervangd en tot toe nu, en in de arbeidsplaatsen van andere explorers van de Krim van dat tijdperk, bijvoorbeeld, Petra Simona Pallasa, over het algemeen wordt ter zake van de zinloosheid gedragen.

Thema's meer er is een begeerte om verdisstes te benadrukken en diuka Rishele (zo markt geacht in gebouwd door hem Odessa) en Khristiana Stevena, wiens bijdrage in vinodelie, vergeleek met groot werk in sadovodstve, was niet zo is ruim, maar voor het eerst werd op het systeem basis en niet van utratil de betekenis en nu ingestellen.

Voor ukhoda achter wedervoeren wijngaarden Steven bekoorde jongens 12-15 jaren oud van de weeskind huizen en naar 1824 jaar volgende directeur verplaatste van Garden N. A.Gartvisu als vroeg als collectie van 49 brandmerkt en serieus wetenschappelijk zadel. In 1828 Gartvis droegen deze collectie tot toe 300, en voor de weeskinderen ambtshalve lagen Magarachskoe uchilishche sadovodstva en vinogradarstva vast. Het is zeer belangrijk die beste leerlingen continueerden onderrichting en uitoefening voor 20 jaren oud en na commissioning van de examens ieder gewonnen in erfelijk eigenaarschap 1 hectare van de wijngaard of tuin welk bevoorraadden zazhitochnuiu gezin leven naar door hem en hun zaaden. Voor Oekraine presenteren met zijn 100 1000 besprizornykh zodanig ervaring zou kosten aandachtige om te krijgen les.

Handelswaar kwaliteit en verlegenheid usadby Stevena in Danilovke totaliter correspondeert wat schreef omstreeks hem sovremenniki. Alles behalve van de om haar beginnen als vroeg als en moderne wijngaarden. Tussen vysyatsya de corpora van de kuuroord Ai-danil en villy Russische grootheden en oligarkhov, dichtbij naar Gazpromu.

Asfalten serpantin eerlang stamt naar Gurzufu af. Park gestoken de tijdperk voor diuka Rishele, nu schrijft aan meerdere zdravnitsam toe. Het beste onderdeel behoort kuuroord "Gurzufskii". Oude corpora zijn de wonderbaar heritage van Russische ondernemer P. I.Gubonina, met goed gevolg razvivshego de stijl van Bakhchisaraiskogo paleis er mee de tradities van Russisch van hout architectuur en door oeroude beweegredenen gekoppeld. In 1882-89 jaar, eerstdaags na construerend van de spoorweg Lozovaya-sevastopol, waarover Guboninu geregeld om ruimer geld te winnen, het hen sloot in de constructie 8 gostinichnykh corpora, kurzala, kerken van en restaurant - verbazingwekkend tot toe nu door de knapheid en constructie beslissingen om. Eerlang en vinotorgovaya firma Gubonina werd een van best in Rusland.

In sovjete jaren kerk werd vernietigd, maar andere gebouwen en park werden in uitstekende toestand gehandhaafd, waren kunde bij en menigte van fontanov en beeldhouwkunst, tussen welk niet zonde en vypit voor de gezondheid frantsuza, shveda en Russisch, "soobrazivshikh op troikh" indigeen vinodelie.

Pino-gri Ai-danil, 13 medalei

Zeer dik (zelfs maslyanistoe) en versnapering, alles behalve ondoorzichtig (donker-barnsteen met rozovato-gouden otbleskom) wijn van ongewoon zoet vinograda. Na maturation grozdi anders podvyalivaiutsya op de zon, zodat concentratie van de smaakvermogen en fragrance wordt anders hoger bovenstaand. Verschilt door de fragrance van korochki rzhanogo brood met de gemakkelijke toonen van dushistoi kweepeer en chocola. Komt van 1888 jaar - dan Udelnym door de afdeling voor het exclusieve gebruik van imperatorskoi gezin vrij.

Fortess - 13%, suiker - 24%.

Igor RusanovComplementarily op dit thema:

De champagne van Oekraine (Soviet Champagne)
Slavisch
Portvein 'Taurida'
Prettige Afspraak
Tokai Iuzhnoberezhnyi
Muskat Black Massandra