Vhнный tурhзm c Kрыmу 
Gl222222
Vinodelie in de Krim
·Oeroude cultuur vinograda en wijnen in Griek polisakh de Krim

·Vinodelie peshchernykh mannenkloosters en steden. Genuezskie nederzettingen

·Wortels modern vinodeliya. Vorst G. A. Potemkin. Grafiek M. S. Vorontsov. Diuk de Rishele

·Vorst L. S. Golitsyn en Udelnye imeniya Imperatorskoi surnames
De cultuur van de wijn en brandewijn
·Bestempel lees is. Verschillen in de international en sovjete standaarden

·Oekrains-Russisch woordenboek voor de beschrijving van bemachtigt en brandewijnen

·Baseert wijnen etiketa: Pokhodnyi variant

·Eenvoudige adviezen met betrekking tot the independent toetsing van bemachtigt en brandewijnen
Upoitelnye bezichtigt
·Instituut vinograda en 'Magarach bemachtigt'

·Banding 'Massandra'

·De fabriek van shampanskikh bemachtigt 'New Light'

·Sovkhoz-fabriek 'Solar Valley'

·Sovkhoz-fabriek 'Koktebel'

·Inkermanskii de fabriek van dorre marochnykh wijnen

·De fabriek van shampanskikh bemachtigt 'Goud onderlegger', Sevastopolskii vinzavod

·
Bemachtigt toerisme vandaag
·De kalender van de competities, van de festiviteiten, van de vieringen

·Vinograd, wijn en gezondheid. Ampeloterapiya en enoterapiya

·Wijn hoe suvenir en op welke wijze schenking, wijnen atributika, sladosti van vinograda

·Vyvoz bemachtigt, van vinograda en posadochnogo materieel

·
Kaart
Sm111111

Tokai Iuzhnoberezhnyi

Hoewel pogen Potemkina om tokaiskie wijnen provalilas te maken, moeten naar hem juist – tot toe het evenmin Hongaarse koningen schenken, evenmin Oostenrijker keizers beneden de vrees van de dood stond niet vyvoz vinogradnykh loz toe.

Tokai in De hongarije maken met betrekking tot traditionele wortels anders in de oudheid van de technologie voegend in suslo enkel boel uvyalennogo vinograda genaamd assu (izium).

Zelve merken vinograda Gars Leveliu en Furmint hebben Italiaan oorsprong, maar op ons op rodine bijzondere beroemdheid verdienden niet zijn leix in De hongarije, en nu en in de Krim gekregen.

Tokai maant honing en erop houdt fanfarekorps geroosterd laudatory korochki na.

Technologie krymskikh tokaev nu eenvoudiger, maar hun superieur kwaliteit opmerking en Hongaars vinodely.

Tokai Iuzhnoberezhnyi

Hoge-kwaliteit marochnoe wit toetje wijn, wordt slechts door de ondernemingen van banding "Massandra" gesituerd op Het zuiden kustlijn van de Krim van vinograda tokaiskikh merken geproduceerd: Furmint en Gars Leveliu. Samenstelling vinograda op de verwerking wordt in sakharistosti niet minder 26% verricht.  Kleur is van goudene tot toe barnstenene. Ruiker uiterst ingewikkeld, doordringend, specifiek, met de toonen van korochki vers bakte rzhanogo brood en aivovymi door de toonen. Smaakvermogen compleet, maslyanistyi, harmonisch. De zetsel term in eiken collo - 2 jaar.

Animo: 16.0% om.  Suiker: 20 g/100 blok.Het is cm 

Op Internationale competities wijn wordt 13-iu goud en 3-mya zolver medalyami toegekennen.

Wijn wordt van 1944 jaar geproduceerd. Voor het eerst werd gefabriceerd tegen het eind 19 eeuwen beneden titelen "Tokai Dessert".


Tot toe 1890 voor te bereiden jaar van tokaiskikh loz bereid dorre Tokai, en van 1892 jaar op Het zuiden kustlijn van stalen om toetje wijn, door middel van komend in yeasty suslo animo.

Dorre tokaiskie wijnen zo en falen vervulen in de Krim, en toetje worden slechts op Het zuiden kustlijn verricht, waar na meerdere pogingen allemaal als vroeg als de acclimatisering huishield van stijlvole merken.

Het is opnieuw, eenvoudig om dat vervanging loz namelijk in beste dingen te vernemen zodat dat de gebieden timt van vinodeliya de Krim werden hun unieke merken vernietigd.

IN Sudake, bijvoorbeeld, beneden de controle van Iosifa Bank slaan omstreeks 500 tuinen bleven zonder de logementhouders. Moet maar meteen conditioneren die krymskaya cultuur plodovodstva was polikulturnoi, namelijk grostes, vruchten, vinograd, noten en bessen werden in kunstmatige plantaardige gemeenschappen met samoregulyatsiei verbouwd, zeer stallen naar schadelijke dieren en ziektes en ongewoon productief.

Slechts in 19 eeuw L. P. Simirenko, overheen 20 jaren oud studerende krymskie tuinen, betrekking benaderden van krymskikh geheimen, en hier wordt (ingewikkeld om gecelebreerd, te zeggen dan en waarom?) Van een geleerd genootschap lid introduceerde Petra Simona Pallasa polikultura in cultureel shok. Het Duits akkuratizm intens vozmushchalo die aanplant werden door de tenger toerbeurten strikt met betrekking tot merken niet neergestreken.

In 1802 jaar Alexandr I aanwijzing leende naar de minister van interne aangelegenheden pilaar Kochubeiu op de ontdekking eerst uchilishcha met betrekking tot vinodeliiu en vinogradarstvu uit. Te kiezen plaats daarvoor schikking werd belast met om Pallasu te lid van een geleerd genootschap. Het is zo, in 1804 jaar in urochishche Achiklyar werd Sudaxkoe uchilishche geordend, waar deskundigen kwalificeerde in vinogradarstvu, naar vinodeliiu en bondarnomu materie. Voor uchilishcha werden landen met betrekking tot 30 desyatin in Sudaxkoi en Kozskoi (Zonne) valleien bezworen. Het is tevens, waren prichisleny en kazennye tuinen in Sudake - 19 desyatin en Geiten - 10 desyatin.

Op postroiku uchilishcha werd van de Schatkist 15 000 roebels ontzetten, op de inhoud 5 000 (voor vergelijking op de inhoud van Imperatorskogo Nikitskogo plantkundige tuinen werd van chut latere 10 000 roebels) onderkennen. Drukpers, lozy en twee magisters werden erbuit van Frankrijk uitgeschreven. In 1809 jaar Pallas verkocht de imeniya in Sudake en Simferopol en eerlang vergold in De duitsland. En in 1870 jaar de inspecteur van Het ministerie van koninklijk demesne Met. P. Shchepkin schreef: "Bestaand hier van op de beginnende eeuw uchilishche laten niet van evenmin nuttige voetspoor'en toe. Waarde voor de geschiedenis componeerde het enige enthousiaste verwijzingen respectievelijk liden van een geleerd genootschap Pallasa omstreeks de kwaliteit sudaxkikh en kozskikh (De zonne vallei) van de wijnen, niettegenstaande het het streven vooralsnog verricht er van de indigeen merken.

Hoe hier zal niet van Mikhailu Lomonosov, kolotivshego in de tijdperk van Duits academicians door het staafje herdenken?

Niet staafje bestijgen in de tijdperken van Pallasa. In de ontwikkeling 1803 jaar is voorgeschreven was ieder kolonistu in de steppe uezdakh Tavricheskoi graafschappen om naar van 5 tot toe 10 vinogradnykh loz voor de daling en ukhoda te schenken. Vinovnye in hun annihilation werden rozgami getuchtigd.

Dwalingen volgend machtig administrant-bevelen persoon waren als vroeg als niet zo bar, en verrichtingen het wij benutten en tot toe nu.

Igor RusanovComplementarily op dit thema:

De champagne van Oekraine (Soviet Champagne)
Slavisch
Portvein 'Taurida'
Prettige Afspraak
Muskat Black Massandra
Pino-gri 'Ai-'Danil'