Vhнный tурhзm c Kрыmу 
Gl222222
Vinodelie in de Krim
·Oeroude cultuur vinograda en wijnen in Griek polisakh de Krim

·Vinodelie peshchernykh mannenkloosters en steden. Genuezskie nederzettingen

·Wortels modern vinodeliya. Vorst G. A. Potemkin. Grafiek M. S. Vorontsov. Diuk de Rishele

·Vorst L. S. Golitsyn en Udelnye imeniya Imperatorskoi surnames
De cultuur van de wijn en brandewijn
·Bestempel lees is. Verschillen in de international en sovjete standaarden

·Oekrains-Russisch woordenboek voor de beschrijving van bemachtigt en brandewijnen

·Baseert wijnen etiketa: Pokhodnyi variant

·Eenvoudige adviezen met betrekking tot the independent toetsing van bemachtigt en brandewijnen
Upoitelnye bezichtigt
·Instituut vinograda en 'Magarach bemachtigt'

·Banding 'Massandra'

·De fabriek van shampanskikh bemachtigt 'New Light'

·Sovkhoz-fabriek 'Solar Valley'

·Sovkhoz-fabriek 'Koktebel'

·Inkermanskii de fabriek van dorre marochnykh wijnen

·De fabriek van shampanskikh bemachtigt 'Goud onderlegger', Sevastopolskii vinzavod

·
Bemachtigt toerisme vandaag
·De kalender van de competities, van de festiviteiten, van de vieringen

·Vinograd, wijn en gezondheid. Ampeloterapiya en enoterapiya

·Wijn hoe suvenir en op welke wijze schenking, wijnen atributika, sladosti van vinograda

·Vyvoz bemachtigt, van vinograda en posadochnogo materieel

·
Kaart
Sm111111

Zwarte Arts

Dood Khazarii leidde tot te gronde richten leix enkel vinodelcheskie usadby, allereerst feodalnye. Zij door grotste afbeelding verduurden en van nabegov kochevnikov, en van mezhdousobits. De meeste afschuwelijke staking werd naar alle volksplantingen veroorzaakt en de fortesses van de Krim in 1299 jaar, eerstdaags waarna, hoe werd de kleinzoon van ameer Nogaya zamelende eerbetoon voor Goudene horde gedood. Het is toch, platte vertelsels exkursovodov omstreeks wat 'mongolo-'tatarskoe juk" en Krymskoe khanstvo onderbroken in de Krim van de traditie vinodeliya, hebben niet noch terrein.

In gelijke 13 eeuw op de de kust in het Krim voeren spotje expansiiu twee wedijverende kupecheskie de republieken van Italie – Venetie en Genua uit. Aanvankelijk lidiruet Venetie, maar in 1266 jaar van namestnik Goudene horde in de Crimea Mangu-khan zal Kafu (Feodosiya) genueztsam, en naar 1365 jaar zij controle geven als vroeg als alle zuidkust er toe Chembalo (Balaklavy) van en zelfs Inkerman in de west de Krim.

Terzijde van het best van de wereld appels sinapov in de vorm van bochonochkov, van geurige peren armudov en anderen agro-mirakels van de Krim door ruimere volumes (en als vroeg als in casks 'met betrekking tot evrostandartu"!) Genueztsy staal vyvozit rode wijn "kefesie" die had ongedeeld kafinskoe voor. Inkomens ervan omzet had zo veel strategische betekenis welk voor de waterhoudende uitreiking in canton Sudaka, van belangrijkste eigenaarschap genueztsev, koos speciale kantoorbediende tweede met betrekking tot betekenis na consul uit. De volumes van vyvoza wijn bereikt per annum 170 1000 van de emmers (emmer, hoe meten van de capaciteit, is egaal 12,4 l).

In 1475 jaar genueztsev van de kust van de Krim vybili turki, maar ook na honderd jaren oud van hun bewind er vinogradarstvo als voor floreerde. Poslannik Poolse koning Martin Bronevskii 9 maanden in de yard krymskogo khana Mukhammed-gireya uitgevoerd, gaf dan uit, in 1595 jaar, in Keulen de "beschrijving van de Krim", waarvandaan terzijde anderen de fantastische smaakvermogen tekent van plaatselijke wijn, van obshirnost wijngaarden in canton Kafy en Sudaka aan.

Krymskie khany zamelden grote bedragen van de wijngaarden karaimov in, wiens iudeiskie plechtigheden verlangden wijnen. Het is begeleidend, dokhodnost vinodeliya ook de instandhouding droeg van de tradities bij. Christen mannenkloosters met betrekking tot behests Chingiz-khana van dues werden bevrijd. Maar met kuptsov, vyvozivshikh wijn van de voorstad Mangupa en andere khanskikh eigenaarschap, dues gedroegen groot – buiten 20% van de wijn prijs.

Wat op de etiket van de zelve wijn onderkende van de Krim van 1967 jaar wordt beduid krymsko-tatarskoe de titel van brandmerken Ekim-retribution (Zwarte arts), kan worden door burgerlijke wet van bravery het vossozdatelei – sovkhoza "Solar Valley" en bonden Krymsvokhozvinprom beschouwd. Omdat dan elk verwijzing omstreeks krymskikh tatarakh was beneden ernstig verbod.

In 1949 jaar Vladimir Ilich Golubev beeindigde Krymskii selkhozinstitut en kreeg het diploma van de wetenschapper van landbouwkundige met specialization vinogradarya-vinodela. Werk begon podvalnym personeelsleden op Simferopolskom vinzavode, dan de winkel kopten van verwerkend van de wijnen. In 1955 jaar na de afgestudeerde centrum het meubileren naar belangrijkste vinodelom in "Solar Valley", allene plaats, waar werden weerhouden australische inboorling brandmerkt. Dan van de mengeling van witte merken werd toetje "Solar Valley", en van de mengeling duister agadic gekookt

Wijn marochnoe toetje rode "Black Doctor"

- Redchaishaya de postzegel van het toetje wijn bekwaamt zich van unieke merken vinograda: Ekim Retribution, Jevat Retribution, Kefesiya, Krona, proizrastaiushchikh slechts in de Krim.

Van 2003 jaar van de wijngaarden met de noodzakelijke selectie van brandmerkt wijn werd om sovkhoz de-fabriek 'van Marinier" banding "Massandra" te vervullen.

Wijn heeft granatovo-oode kleur, en in verstrijkende de lichtstraal bokal stukken door robijn presenteren. De ruiker van de wijn de roman door de toonen respectievelijk besnoeien, van de chocola en door doordringend dodenrijk vanili. Proef barkhatistyi, terpkovatyi, zacht en harmonisch.

Wijn wordt 5 goud en een zolver medali verwaardigd.

De term van de zetsel - 2 jaar.

Animo - 16% om., Suiker - 16 g/100 blok.Tref


AANDACHT: Moldavskoe rode kreplenoe wijn "Black Doctor" van de menigte-toonladder Europees merken, wordt beneden deze postzegel slechts in De moldavie geregistreerd. IN de Krim het wordt in vele winkels, met betrekking tot 15-20 griven voor de fles verkocht. Fles zeer knap, wijn correspondeert de etiket en prijs, maar door de bijzonderheid bloedeigen. niet

Verreweg slechtere is materie met razlivnym "Zwarte arts" (die niet duidelijk waarom chut goedkoere elk meere menigte-toonladder eigenlijk "Zwarte kolonel") – met betrekking tot alle plyazhnoi de zone van de Krim op een afstand directe zicht in de zomer van verbouwt de ketting van straat salesmen. Op timt zij koopmanschap podkrashennym en aromatized door goedkope wijn van De moldavie of steppe Oekraine, meer geregeld bezoeken kunststof siropami voor fruktovykh wateren.

Wat in khanskie tijdperken fabricage van wijn van Ekim-retribution werd op brede voet ingestellen, niettegenstaande het verbod van de wetten Shariata, wordt bewezene krovetvornymi en ranozazhivlyaiushchimi de eigenschappen van dit merk verbonden aan. "Oorlog was vak de Krim-klokje khana" hiervan inscriptie op een van nadgrobii van khanskogo begraafplaats in Bakhchisarai totaliter begrijpelijke dat oorlog benodigd van en vele salutary wijn welk absterged wonden voor obezzarazhivaniya, en dan wijn voegden in verhit pite voor de grimerend van de bloedverliezen toe.

Igor RusanovComplementarily op dit thema:

Heilige Vinsent en gertsoginya Alenor Akvitanskaya
Veldfles rode 'Alushta'
Traminer Chernomorskii
Oeroude Chersonese
Orthodoxe N 7
Starokrymskoe