Vhнный tурhзm c Kрыmу 
Gl222222
Vinodelie in de Krim
·Oeroude cultuur vinograda en wijnen in Griek polisakh de Krim

·Vinodelie peshchernykh mannenkloosters en steden. Genuezskie nederzettingen

·Wortels modern vinodeliya. Vorst G. A. Potemkin. Grafiek M. S. Vorontsov. Diuk de Rishele

·Vorst L. S. Golitsyn en Udelnye imeniya Imperatorskoi surnames
De cultuur van de wijn en brandewijn
·Bestempel lees is. Verschillen in de international en sovjete standaarden

·Oekrains-Russisch woordenboek voor de beschrijving van bemachtigt en brandewijnen

·Baseert wijnen etiketa: Pokhodnyi variant

·Eenvoudige adviezen met betrekking tot the independent toetsing van bemachtigt en brandewijnen
Upoitelnye bezichtigt
·Instituut vinograda en 'Magarach bemachtigt'

·Banding 'Massandra'

·De fabriek van shampanskikh bemachtigt 'New Light'

·Sovkhoz-fabriek 'Solar Valley'

·Sovkhoz-fabriek 'Koktebel'

·Inkermanskii de fabriek van dorre marochnykh wijnen

·De fabriek van shampanskikh bemachtigt 'Goud onderlegger', Sevastopolskii vinzavod

·
Bemachtigt toerisme vandaag
·De kalender van de competities, van de festiviteiten, van de vieringen

·Vinograd, wijn en gezondheid. Ampeloterapiya en enoterapiya

·Wijn hoe suvenir en op welke wijze schenking, wijnen atributika, sladosti van vinograda

·Vyvoz bemachtigt, van vinograda en posadochnogo materieel

·
Kaart
Sm111111

Oeroude cultuur

Zelfs patriarkh Yammer was niet eerst vinodelom. Geschiedenis omstreeks die, op welke wijze het vervaardigde wijn rechter na Grote stortvloed, het eerst boek van De bijbel (Bytie) vovse niet prepodnosit hoe de werkwijze van de vinding van de wijn. Het eenvoudig wist, op welke wijze het om te maken en maakte.

De godsdiensten van andere oeroude naties, bijvoorbeeld, egiptyan of grieken, markt weerkaatsen sakralnyi, goddelijk, gevaarlijk en zhivotvoryashchii op gelijke tijdperk beschikking van de wijn. Maar mythen over vinding en de uitvinder van de wijn hebben leix cabbalistic besef. Drevne-egyptenaar afbeeldingen merken expliciet en stap voor stap alle belangrijkste technologische werkwijzen vinodeliya, incluis, bijvoorbeeld, toepassing pressov, vermenging verschillende vinomaterialov, de aanvulling van aromatische mengelingen, filtrovanie, alsmede de grondbeginsels van de boekhouding en de controle van gerede aanmaak. Toepassing verschillend posudy per technologische etappe duidelijk wordt in de handtekeningen gemerkt. Het is totaliter expliciet die oeroud egiptyane de ziektes wist over van de wijn en maakte allemaal, om te ontwijken gribkovykh en andere infektsii.

Als om van op te springen wat oude grieken achter de werkwijze van de fabricage van wijn portretteerde satirov, lokhmatykh en khvostatykh, ja anders en met rozhkami en kopytami, versie omstreeks inoplanetnykh gumanoidakh heeft juist voor de ontwikkeling. Hoewel, net zo elk mannen, niet waarschijnlijk gumanoidy altijd konden poradovatsya zo machtig erektsii, kunnen worden op de handtekeningen van de boten voor de wijn gezien als in krymskikh museumsen alsmede in suvenirnykh lavochkakh.

Sowieso, en naar de Krim vinogradnaya loza en wijn kwam met grieken en oeroude beschaving, voetspooren welk strak en alle overheen de plaats begeleiden ons en vandaag. Zodat totdat om geografie en geschiedenis, nemnozhko filosofie te bezinken.

Dionis of Bacchus? De bron van alle lettere of aanleiding alle bezobrazii? –Hier is de basic kwestie van de filosofie van de wijn, en voor de wijnen van de tournees, waar controle om te verspelen hoewel in geen geval het is onmogelijke, vraag uniek moet worden niet ten gunste van Bacchus erbij naakte potnym puzom, bawdy en onderhoudende woorden en daden beslist. Bacchanalia handelswaar nu en dan en domiciliary, waarin jullie bijster nou weten of, sowieso, werden wenden en zullen begenadigen. In de rijweg en tussen vreemde mensen controleren te verliezen het is onmogelijk.

En dat seconde god? –En het eeuwige Youngster en krasavchik (zodanig, moet jullie van nemnozhko wijn) maken, het omcirkelen musici en ballerina's (in jullie moeten en eigen talenten, en het lichtende begrip van talenten omringend) wekken. In dionisiiskikh shestviyakh, van welk werd oeroud toneel bevallen van, en dan en alle Europese kunst, zonder mankeren zijn aanwezig alles gelijk van niet totaliter behoorlijke hekeldichten. Ok dyk, materie nakomeling, geweten – op de verbetering potentsii wijn wetten, wat om te verhullen. Op het vakantieoord deze aankondiging rem en tegen de tijd.

Alle culturele merken vinograda, en hen omstreeks 4 1000, toeschrijven aan biologic typen Vitis Vinifera, in wild type nergens niet worden gevonden. Mensen gelovend zonder de moeilijkheid wil bevestiging naar wat het wordt gemaakt het was namelijk hoe vinograd voor de vermaak van persoon, en daarvandaan en behoeftes van persoon ukhoda en zorgen. Kulturn y ik vinograd proliferate door de zaden, niet en slechts otvodkami en chubukami (cherenkami, door de intervallen) lozy.

Het dichtstbijzijnde dependents Noord-amerikaan Vitis Labruska, waarvan in ons kwam deftige Izabella voor, en Europese wilde lesnoi vinograd Vitis Silvestris proliferate ook en kostochkami, maar dragen niet selektsionnomu selectie en verbetering bij. Hen otvodki en cherenki konfijten niet van de eigenschappen van ouderlijk bosje. Omstreeks bemachtigt Izabella wij anders zullen, maar belangrijkste – zij zeer verschillend niet alleen in verschillende liggingen, maar zelfs van de bessen van het bosje, rastushchikh in een yard spreken.

Natuurlijke grenzen verspreidingen culturele vinogradnoi lozy zijn breedtes van 42 tot toe 50 graad in beide halfronden van de planeet, niettemin vinograd niet terpit evenmin ook ruime vochtigheid, van evenmin accuraat continentaal klimaat met bittere koudes. Zato het verbouwt op zeer arme peregnoem, kamenistykh en ongelegene voedingsbodems, waar zal niet naar evenmin sadovym culturen, naar weerstaan noch grostes, naar noch graanen.

En dan bednee bevlekt, dan onderaan urozhainost, des te better wijn! –Andere beweegreden voor het toerisme: De beste wijnen van de wereld verbouwen slechts in speciale ugolkakh planeeten, en best lozy zeer skupy op de oogst. Leix dozijn de landen van de wereld staat voor door de wijnen, en in ieder land deze strikt bepaalde provincials en gebieden voor strikt bepaalde merken bekend.

Ecologische voorwaardes in de zelve Griekenland en vele andere gebieden van oeroude tijdperken serieus verergerd. Als om van de Krim te spreken, dan voetspooren van de ecologische catastrofe van de beginneling van onze tijdperk expliciet worden in de natuur Tarkhankuta in de west, en Kerchenskogo de schiereilanden van in de naar het oosten onze boord gelezen. Wanneer-die er verbouwde dubravy, en kolonisty vozdelyvali tsitrusovye en inzhir, edele lavr en olivki. Nu vinogradnaya loza er dikwijls heeft last van zamorozkov en sortovoi compositie zeer wordt begrensd. Ruiny honderden van davilen en vinodelcheskikh complexen Bosporskogo tsarstva (met betrekking tot beide kustlijnen van Kerchenskogo straat), spreken niet enkel omstreeks ruimere toonladders maar ook omstreeks de export napravlennosti oeroud vinodeliya. Uvy, nu er bijstere nou regelen leix brandewijnen Bagerovskogo vinzavoda.

Zato op Het zuiden kustlijn van de Krim, waar tot toe XVIII eeuw vinodelie ontwikkeelde zich niet, nu uitstekend plodonosyat dozijnen merken celebreerden van Frankrijk, Italie, Spanje, Duitsland en vele andere landen. Onderzoek instituut van vinograda en wijn "Magarach" heeft een van de meest compleet in de wereld collecties vinogradnykh loz (levend, vruchtbaar!) –Elk meere 3200 merken en vormen. Door de zelve complete collectie wordt ontmoeting loz in Montpellier (Frankrijk), waar van proizrastaet 8,5 1000 van de merken en vormen van 24 1000 beschouwd.

Het is voor vergelijking, in de moderne Frankrijk van vozdelyvaetsya 250 merken, en betekenis in de economie 134 merken hebben. Het is begeleidend, en in de Krim, werkelijk van znachimykh merken buiten de honderden van en razobratsya erin posilnaya taak voor consument.

Het is belangrijk die conditioneert van krymskoi natuur incasseerde bijna alle landbouwkundige culturen welk droeg voor soboi verschillende beschavingen, borovshiesya voor de Krim. Het is begeleidend, dit en leidde tot wat vele prisheltsy alles behalve raakte indigeen merken los. In de literatuur dikwijls kan worden mening welk in het verschil getroffen, willen zeggen van Kakhetii, in de Krim geen traditionele wijnen. Omstreeks de aanleidingen van deze vergissing wij anders willen gesprek, en poosje willen louter presenteren van krymskikh, slechts van in ons trof merken welk kwamen niet prisheltsam niet met betrekking tot urozhainosti, evenmin met betrekking tot neprikhotlivosti, evenmin met betrekking tot economische indicatoren overeen. Dit merk Kokur ("dushistyi" met betrekking tot krymsko-tatarski).

Kokur heeft lichtende "persoon" - onderscheiden, in de afmeting geducht medovo-aivovyi fragrance. Poosje, in dorre wijn dit fragrance van florerende aivovogo tuin, en in het toetje (wit portveiny met de deelname Kokura, het toetje "Zevende lucht van vorst Golitsyna", toetje Kokur Surozh) de toonen van mondige kweepeer en aivovogo varenia. Naturalnoe witte wijn van brandmerken Kokur meerdere economieen verrichten, met de bonden "Massandry", maar door de koning van de witte dorre wijnen van de wij in het Krim willen roep

Kokur Kachinskii

Wordt Inkermanskim door de fabriek van dorre marochnykh wijnen van vinograda de vallei van rivier Kacha, blagodatneishego met betrekking tot verwijzingen van oeroude en middeleeuwse bedenkers ugolka verricht.

De kleur van de wijn expliciet bubbly, van ontsteken-stro tot toe goudene. Ruiker sortovoi (evenmin daarover niet lijkend op), bij wie fragrance rijpe versnapering vinograda begeleiden toonen florerend in de bergen van aivovogo tuin met verse voorbode florerende Yaily, nauwelijks pryanym en medovym. Proef doordringend, vers en harmonisch, met prettige zuurgehalte, zonder spirituoznosti met de rijke wedstrijd van aivovo-medovykh toonen.

De term van de zetsel van de wijn 2 jaar, fortess 10-11%, zuurgehalte 6-7 g/l. Bijstere inktkoker voor utoleniya dorst, alsmede naar gemakkelijk en niet vet bliudam van moreproduktov, niet accuraat salatam met de vis of kuritsei.


Suiker (fruktoza en gliukoza) in naturalnykh dorre wijnen helemaal draaien zich in het animo. Maar whereat dorre wijnen dikwijls onaardige smaakvermogen hebben, en op de tijdperken en gorchat, wat in geen geval zullen niet omstreeks Kokure zeggen. Zelve met betrekking tot zichzelf dit vinograd ongewoon zoet en dushistyi.

Van waar het de Krim bedotte? Waarschijnlijk – het resultaat van de adventiefplant pereopyleniya verschillend privoznykh brandmerkt. Maar, natuurlijk, met navolgende mnogovekovym selectie best loz. Is mogelijk, en met de inenting op wilde lesnye planten welk zo karkateristiek voor alle sadovodstva de Krim.

Wild lesnoi vinograd tot toe nu versiert van de machtige agelong lozami tesniny de alpene bochten van Zuidoostelijke de Krim. Het is bijvoorbeeld, vallei rechki Alaka overheen 18 kilometer rijweg Alushta-sudak. Bessen hij heeft ondiepte en onaardig, maar ook zij zijn in staat naar sbrazhivaniiu. Suiker welk elk onaardige-zoete vruchten vormen, beneden de handeling van natuurlijke natuurlijke gist zonder de moeilijkheid draait zich in het animo. Animo doodt boleznetvornye bacterie, haltes verroten, en in voldoende concentratie (7-8%) verongeluken als vroeg als en zelve gist, zodat werkwijze van de gisting wordt gecompleteerd.

Het is begeleidend, anders van oeroude tijdperken werden admonishments weerhouden, hoe om de werkwijze van de gisting te prolongeren en om de alcohol procent tot toe 15-16% te dragen. In het algemeen dit verkreeg anders op de etappe van de toebereiding van de grondstof, uvyalivaya vinograd rechter binnen bush, zakruchivaya door kisti speciale tangstelling (hen golden in de Krim anders en op het begin 20 eeuwen), of raskladyvaya op de stro. Van ancientness voor de receptie fors en zoete wijn gebruikt en izium.

Het is zoals, de verschillende stammen van oeroude mensen eigenstandig van de elkander geopend de salutary eigenschappen van de alcohol, het ableness obezzarazhivat water, om wonden te genezen, ok en om communicatie zhretsov met de geur te verzachten. Animo van diep ancientness wonnen daardoor natuurlijke gisting en van de rogge (kvas), van de rijst (belang); En van korovego melk (kefir, yogurt kan tot toe 3% animo), van de melk kobylits (kumys) vormen; Van diverse vruchten en bessen, van de aanzettingen thee griba.

De maar slechts natuurlijke gisting van vinogradnykh bessen (vyzhatogo van hen susla of susla met de aanvulling mezgi – peretertykh kostochek, van vlezig, op de tijdperken en grebnei) zal wijn uitlenen. De suiker van vinograda dit nizkomolekulyarnye verbinding: Gliukoza en fruktoza. Zij onderscheiden van rietene-suiker sveklovichnogo of rietene-suiker, allereerst wat animo van hen gemakkelijker is internalized en geen zware consequenties geeft, bijvoorbeeld, hoofdpijn.

Wij willen terugkomst, niettemin, opnieuw in glub eeuwen, en meer precies op drie 1000 jaren geleden. Gorno-lesnuiu onderdeel en de zuidkust van de Krim bevolkte dan woeste stammen tavrov, voorop van de oeroude inwoners van de boord, geweten in gedragse beta's met betrekking tot de talrijke beschrijvingen van grieken.

Archeologists ontdekten kostochki wild vinograda erin kuvshinakh, bijvoorbeeld op raskopkakh volksplantingen Uch-rammen op Inkermana. Namelijk dit kregen gebied, Southwestern de Krim, 2,5 1000 jaren geleden samen met Grieks kolonistami van en eerst lozy culturele merken.

Dit was als vroeg als seconde golf grote Griek kolonizatsii veroorzaakte door het tekort van de bouwgronden voor rastushchikh polisov, van de steden-toestanden, iedere burger welk had juist voor het stadsdeel van bepaald vierkant. De de kust in het Krim beheerste als vroeg als vykhodtsy van Griek nederzettingen in minderjarige in het Azie. Nu dit chernomorskoe de kust van De turkije, waarin cultuur vinodeliya kwam in de afname met bewind islama. Het is daarvandaan ingewikkeld exact om te zeggen, wat namelijk merken waren zavezeny grieken naar de Krim. Het is expliciet daarover met betrekking tot alle oeroude wereld ene algemene technologie regeerde.

Eigenlijk en nu voor fabricage van witte dorre wijnen wordt "wash methode" gegolden: Vinograd (incluis met de donkere kleur van de bessen) maakt pressovaniiu met kleine aandrang – door toen dit waren de blootsvoetse voeten van slaven. Het sap van vinogradnykh bessen kregen door zodanig methode (wit) heet "suslo". Het mutnoe wegens afgewogene delen en versnapering, maar vormt vandaan buiten niet alle nuttige substanties, waarover rijke vinogradnaya kist. In de haren bestaan niet enkel natuurlijke krasiteli lenende stuwing kleur, maar ook vitamines, taniny, microelements, in kostochkakh bestaan voeden substanties complicerende smaakvermogen. Aanvullende nuttige substanties kunnen naar otdavat wijn en grebni (dichte brink plodonozhki vorming kist vinograda).

"Rode methode" verhuren anders in de antiquiteit door middel van drobleniya, peretiraniya otzhatogo vinograda op platte stenige borden met bortikami om "mezgu" te winnen. Erop hierine enkel dagen (voor ieder type van wijn ditmaal strikt wordt vastgesteld) werd suslo aangedrongen om vobrat in ons kleur, fragrance, astringency en salutary macht mezgi. Otzhimat mezgu als vroeg als werd zwaar pressami met benuttend van de ladingen en hefboomen of strak zakruchivaya linnen knapzakken door middel van aswenteling fors zherdei gekomen.

Zodoende, anders in ancientnesses mensen waren in staat om naturalnye witte dorre wijnen (zelfs van vinograda met de donkere haren van de bessen) en rood te maken. Alsmede en rose. Poosje zodanig wijnen konden en winst nu verschillend winnen. Kleine-tijdperk nastaivanie op mezge zal rose wijnen van rode en zwarte merken vinograda uitlenen. Vermenging susla van witte en donkere merken ook kan rose wijn geven. Als alle bessen worden van een wijngaard ingezameld, zodanig vermenging heet sepazh. Zodanig toelating elk meere oeroude, natuurlijke wijze, en wijnen gegenoten uit zodanig wijngaarden, hoe, bijvoorbeeld, in Zonne vallei ("Zonne vallei" - van de mengeling van slechts hier rastushchikh wit merken en "Zwarte arts" van de mengeling van australische inboorling zwarte merken) worden hoger boven van allemaal getaxeerd. Kan worden gezegd die in de wijnen toerisme namelijk zodanig wijnen zijn de tournee hoofd veroorzaken.

De tweede toelating van de vermenging van susla verschillende merken heet kupazh: Vinograd whereat ontstaat uit verschillende plaatsen, de verdisstes van een merk kunnen aanvullen of om eigenschappen andere, bijvoorbeeld, vysokourozhainykh, maar niet ook whereat sakharistykh te repareren. Het is rekening houdend die als vroeg als en in oeroude tijdperken bestaan groot latifundii, wordt niet uitgesloten, als kupazh werd gegolden als vroeg als dan. Sowieso, jonge wijn van Kerkenitidy (eigentijds Yevpatoriya) en Kalos Limena (eigentijds Chernomorskoe) totaliter kon in Chersonese Tavricheskom (Sevastopol) kupazhirovatsya met vinomaterialami ervan okrugi.

Als voorbeeld zodanig kupazha willen raden rose dorre wijn Gerakleya aanComplementarily op dit thema:

Rose dorre wijn Gerakleya
Kaberne
Saperavi
Afrodita
Geheime Chersonese